Mari-Ann Stavnshøj

Så kan det være nok, sådan et par fladpander!!!

Jeg stod og knoklede med julemiddagen, da 2 af mine brødre ringede på døren - 3 timer for tidligt!!!. De væltede lige ind i stuen og tændte for fjernsynet for at se Disneys juleshow.

Og ikke om de undskyldte eller forklarede, hvorfor de kom for tidligt. De tilbød heller ikke at hjælpe med maden og borddækningen. Og den ene tillod sig oveni at kommentere, da manden i huset skulle ud ad døren for at gå i kirke - magen til frækhed.

Der blev brændt energi af

Det sydede i mig, nok til at stege kalkunen helt uden hjælp fra en ovn. Det var dog topmålet af ubehøvlethed. Ikke at jeg sagde noget, altså til dem, kun til alle andre. Og hver gang jeg fortalte historien om deres opførsel, og hvordan de BURDE have opført sig, brændte jeg en masse energi af.

Her var der virkelig en god grund til at spare på energien

For her var brug af energi også lig med spild af tid og sætte negativ strømninger i bevægelse. I virkeligheden burde jeg have udstyret mine brødre med et manuskript, så jeg var sikker på, at de opførte sig, som jeg synes de skulle.

Referat fra En tur i Byretten

For hvad var det i virkeligheden der skete? Lad os tage en tur i Byretten og få et referat. For i Byretten tæller kun fakta uden unødige svinkeærinder.

De 2 brødre kom 3 timer tidligere end inviteret. De tændte for fjernsynet for at se Disney show, og den ene bemærkede, da manden i huset skulle i kirke PUNKTUM.

Det er fakta. Resten var følelser, jeg tillagde, og ud fra det brugte jeg historien til at bruge og sprede negativ energi (flere gange). Dommen er for øvrigt: “Sender du negativ energi ud, får du mere af det samme retur”. Måske ikke direkte målbart, men det er det, der sker.

Når energi bliver bæredygtig

Når jeg ser referatet fra Byretten får jeg straks ideer til, hvad jeg kunne have gjort i stedet for. For fakta er fakta, og jeg kan ikke ændre dem, kun min egen holdning. Så jeg kunne f.eks. have

  1. Bedt dem gå komme tilbage til tiden
  2. Bedt dem hjælpe til
  3. Budt dem velkommen og være glad for, at de følte sig frie hos mig og ikke skulle spille skuespil og sikre sig, at de holdt takt og tone.

Hvilken een ville du vælge? Jeg tager den sidste.

For i virkeligheden er mine 2 brødre fantastiske. Jeg har ALDRIG, og jeg mener aldrig hørt dem omtale andre dårligt. For dem var jeg søster Mimsy (ja hende heksen fra Anders And - bedre end Trix, ikke!), og man behøvede ikke putte en facade på sammen med mig (lidt af et kompliment) - de skulle bare vide.

Og det er heldigvis der, jeg er i dag. I dag bruger jeg ikke han/hun/de burde ikke, for hvad er virkeligheden? - de gjorde det! Og hvor meget af det er ikke bare min måde at se verden på, og hvis jeg ønsker noget anderledes, må jeg snakke med de involverede og ikke alle mulige andre.

Nu ved vi jo godt, at det ikke er lige let at gøre energi bæredygtig, men når det drejer sig om dig, så er du heldigvis selv energiministeren. Det føles måske ikke sådan, og det kan være rigtig svært at skulle sidde på ministertaburetten, men det kan læres. Og der følger livslang pension med, når du først har været en bæredygtig energiminister. For har
du først lært det, så behøver du ikke længere bruge energi på det negative.

Gå fra energifrås til bæredygtig energi

Hvad kræver det? - Indre fred og værktøjer til at mestre det gode liv. Og hvordan er det så lige, jeg får det? Det er et arbejde lige som alt andet. Du kan jo prøve at skrive referat fra “En tur i "Byretten” til at begynde med.

Mange hilsner, Mari-Ann Stavnshøj

© NytPerspektiv v. Mari-Ann Stavnshøj

Følg mig på


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>