Jeg har fået nok, hvad med dig?

En af de ting, som ofte har generet mig, er at alting skal være så positivt i sit ”udtryk”. 

Man må ikke sig fra, men skal sige til – ikke sige nej, men kun ja!

Ikke altid, det positive kan netop være, at man siger fra overfor andre og til overfor sig selv, når det er det man har brug for. At man sige nej, når man mener nej og ikke ja. Det kaldes også ærlighed, for så kan jeg stole på, hvad du siger. Det kan forøvrigt godt foregå anderkendende.

Man skal være ”hen mod” orienteret og ”ikke væk” fra orienteret.
Det vil sige når vi gerne vil noget, skal vi kun kigge på, hvad vi gerne vil hen mod – altså opnå. Selvfølgelig skal man helst vide, hvor man vil hen, men for mange er en rigtig god trigger, at vi ikke vil være hvor vi er nu.

Jeg tænker tit på det som en bil, der skal bringe mig et sted hen. Jeg ved, hvor jeg vil hen, ser målet for mig, det er positivt at opnå det, og så sker der bare ikke en hyldende fis.

Året efter eller flere år efter vil jeg stadig gerne derhen, og selvom det nu er rart med drømme, så var det jo ikke lige det som var meningen. Det svarer til at sidde i bilen, klar med kortet og drømmen om målet, men motoren står stille.

Så hvad er problemet!!
At være positiv og se målet for sig er ikke altid nok. Motoren skal altså også startes. Og for at få startet motoren, kræver det for nogle af os, at vi ikke længere vil acceptere at være der hvor vi er – at vi vil slippe for … – stoppe med … osv.

Det hedder også at være ”væk fra” orienteret, og det kan være en forrygende igangsætter.

Så som teksten til de kære ænder på billedet siger:
Det første skridt til at komme nogen steder, er at du ikke længere er villig til at være der, hvor du er nu!

Så er du træt af lavt selvværd, dårlig selvtillid, at blive overset, taget for givet, at sige ja når du mener nej, at tage mere hensyn til andres behov end dine egne, at være så forb…. rar, at du ikke har gennemslagskraft, ……….. tilføj selv - hvornår beslutter du så, at du ikke længere er villig til at være der?

Mange hilsner,
Mari-Ann Stavnshøj / NytPerspektiv ©

NytPerspektiv Mari-Ann Stavnshøj - Blog Jeg har fået nok

Leave a Comment: