Er du opmærksom?

Det siges, at vi har 50.000 til 60.000 tanker om dagen.

Jeg ved ikke om det er rigtigt, men jeg ved, at mange af os tænker rigtig meget. Udover at vi tænker meget, så tænker vi ikke meget nyt, for de fleste tanker er bare genbrug, det er samme tanker om og om igen.

Det ville ikke gøre noget hvis tankerne var støttende, og fik os til at trives bedre. Men alt for ofte fortæller de en historie om:

  • at du ikke er gode nok
  • at du ikke kan finde ud af …,
  • at du burde videre bedre
  • at du ikke fortjener …
  • at det er sådan, vi er
  • at det aldrig vil ændre sig

og hvis vi så beslutter os for at tænke positivt, så kommer hurtigt ”hvem tror du, du er?”

De værste er, at de fleste tanker ryger under vores radaren. Vi tænker dem, men vi er ofte ikke bevidste om, at det blot er tanker. De kan være så overbevisende, at vi automatisk tror på den historie, de fortæller, for det er jo sådan det er. De får os over i følelser, som ikke gavner os, og får til at tror på, at det er et naturligt sted at være.

Man ved ikke hvordan tanker opstår, så de er lidt svære at stoppe, men vi kan vælge at forholde os til dem.

Forholde os til dem ved, at arbejde med de tanker, som ikke støtter os. Er tanken sand? Og hvis dit svar er ”Ja”, har du så egentlig et godt argument for at den er sand? Et argument som ikke er, sådan er det bare. Hvad nu hvis det modsatte er lige så sandt eller mere sandt?

For at sige det lidt groft, så kan rigtig mange tankers sandhedsværdig måles i småøre. 

Så vær opmærksom – for din egen skyld.

Jeg så meget af det citat, som jeg har lavet en video om. Det er en god reminder om, at tanker ikke er ufarlige, hvis vi tror på dem.

Mange hilsner,
Mari-Ann

Leave a Comment: