Skab trivsel på arbejdspladsen -

fordi medarbejderne er det værd og så skaber det arbejdsværdi

Med HeartMarth® teknikker, Tumlinge® filosofien, nye perspektiver og lidt inspiration fra indiansk visdom får I en genvej til at opbygge et godt arbejdsmiljø med vilje og evne til et godt samarbejde


Specielt for de arbejdspladser som har ansvar for trivsel hos dem, som ikke selv kan bestemme fx. Områdecentre, Daginstitutioner, Skoler m.m.


Har I brok, utilfredshed og konflikter på jeres arbejdsplads?

Så gør noget ved det - nu.

Igennem helt enkle værktøjer, heraf HeartMath® som er forskningsbaseret, hjælper jeg  din arbejdsplads – med at få glæden, motivationen og overskuddet tilbage.

Vi kan alle sidde fast i oplevelsen af uretfærdighed - frygt - stress - irritation - brok - konflikter - og hvorfor skal det gå ud over mig?

Det er menneskeligt.

Men det er også en ond spiral, hvor de negative tanker kun blive værre og være, og dermed skaber endnu flere konflikter, endnu mere brok og endnu mere utilfredshed. 

Det slider på arbejdsglæde og indsatsen på arbejdspladsen. Uden nogen form for indsats spreder det sig umærkeligt til andre kollegaer, som ofte ender med at blive del af brokken og hele situationen er selvforstærkende.

Så det er vigtigt at kunne gå Fra Fastlåst til Fri® i tanker og følelser, så I kan få arbejdsglæde og medarbejdere som er stolte over deres arbejdsplads. 

I arbejdet for at skabe mere trivsel og arbejdsglæde indgår tre helt centrale elementer tilsat nogle krydderier

Et NytPerspektiv som vender tingene på hovedet og derfor giver nye vinkler og indsigter. Med nye perspektiver kan vi skabe nye resultater - som Einstein sagde "du kan ikke løse problemer med den samme tankegang som skabte dem". Det handler om at kunne gå "Fra Fastlåst til Fri" i tanker og følelser. 

HeartMath® som nok er forskningsbaseret metoder til at skabe kontakt til hjertet (også helt fysisk), men som endnu mere er også metoder, som skaber banebrydende resultater ved at give den enkelte mulighed selvmestering af følelser og tanker.

Tumlinge® filosofien som handler om, hvordan man kan komme tilbage i balance også, når man er ved at vælte helt (Tumlingen er det legetøj, som ikke kan vælte)

med disse tre elementer får I set på hvordan I som et arbejdsfællesskab kan udvikle et arbejdsmiljø, hvor man kommer glad på arbejde og går glad hjem - det kaldes også trivsel.
Men hvad er så krydderierne?

Krydderi et er såmænd mig Mari-Ann Stavnshøj, som guider, vise nye veje, give masser af eksempler og kærlige skub. Jeg skaber et trygt og sikkert rum for udvikling mod, at der kan lægges dage ovenpå hinanden, som er bedre end dem i går og der skabes mere og mere trivsel. 

Gennem min historie har jeg lært hvordan den enkelte kan komme til at føle et medansvar for at fællesskabet på arbejdet fungere. Det handler om at skabe nye perspektiver, så fastlåste opfattelser og rolle kan løse op. Jeg har udviklet Tumlinge filosofien, De 5 trin til at kunne stå i vores værdighed, hvilket gør det lettere for os at samarbejde, og er certificeret som træner i HeartMath (blandt mange andre uddannelser) .

Krydderi to er den indianske visdom. Den sniger sig ind i undervisningen, foredrag og coaching for den har så meget at give. Som jeg plejer at sige, så er der stor overensstemmelse mellem det som HeartMath kommer frem til, at vi kan skabe af positive resultater, det at evne at være en tumling og den visdom som indianerne bar med sig.

Andre siger

Jeg er blevet mere afslappet, tålmodig og effektiv

Før i tiden var jeg ret utålmodig og stresset, men efter mit coaching forløb hos Mari-Ann er jeg blevet mere afslappet, mere tålmodig og meget mere effektiv. Jeg var typen, der planlagde ting ned i den mindste detalje og tog styring på alt, men gennem coachingen har jeg lært at slappe af og give plads til andre mennesker og deres meninger.

Før kunne jeg tænke alt for meget over tingene og piske en lille detalje op til noget stort. Nu har jeg fået nogle værktøjer af Mari-Ann til at håndtere de tanker, der ellers bare kører i ring. Det kan jeg også bruge i mit job. Hvis jeg for eksempel taler med en utilfreds kunde, er jeg blevet mere forstående og tager det ikke personligt.

Lisbeth H

Vi bruger stadig det vi lærte i 2013

"Det må du gerne for vi fik meget ud af dagen og det der blev igangsat lever stadig og har selvfølgelig udviklet sig. Mange hilsner Steen"

Sådan skrev lederen fra Sydfyns el til mig i juni 2018, da jeg spurgte om jeg måtte bruge nedenstående tekst fra hans mail fra 2013:     

"Vi vil i denne uge følge op på dagen og afslutte det om det videre forløb, som du igangsatte.Som jeg har hørt det har alle haft en udbytterig dag med fint indhold. Det kan vi helt sikkert komme videre med.
Den facon og person du er passede godt til det og var medvirkende til, at vi nåede så langt. Det vil vi tage med til en anden gang."

Steen - Sydfyns El

I  kan få medarbejdere som oplever at have Arbejdsværdi

Arbejdsværdi er, når medarbejderen føler, at han eller hun har værdi for sin arbejdsplads, både fagligt, som leder/kollega, men også som menneske.

Det skaber helt naturligt bedre samarbejde og trivsel. Alt for ofte er der ikke øje for om medarbejderen oplever, at de har værdi, og så falder motivationen og arbejdsindsatsen. 

Det bliver nemmere at ty til brok og sygemelde sig. 

Skal vi have trivsel og arbejdsglæde - så skal vi have arbejdsværdi.

Har I allerede afholdt kurser for at skabe mere trivsel og tænker "Hvorfor hænger læringen fra kurserne dog ikke fast!"

Den enkelte medarbejder skal først have et banebrydende nyt perspektiv på sine egne og kollegaernes reaktioner, før de kan være med til at skabe forandringer. Ligesom et gammel afskallet hus først skal renses, spartles og slibes, for at den nye maling kan hænge fast - og det hjælper NytPerspektiv med!

Vi har alle vores grunde til at opfatte, som vi gør, og det er derfor vigtigt, at vi først og fremmest lærer:
 • at al forandring starter indefra hos den enkelte
 • at vi kan komme til at forstå vores egne og andres bevæggrunde
 • hvordan vi kan skabe forandring
Skab bedre trivsel med f.eks. HeartMath teknikker:
 • Metoder til at få kontakt til hjertet (helt fysisk) - for når hjernen og hjertet samarbejder skabes der resultater
 • Nøglen til omgående at sænke en stress situation eller forhøjet stress niveau
 • Øvelse som på få minutter løfte teamets energi
og få værktøjer til at skabe fælles fodslag:
 • Billeder som siger mere end ord
 • Skal det virke – skal det være proaktivt
 • Værdier, overbevisninger, strategi og adfærd – Værdier den har vi arbejdet med så tit, men hvad med overbevisningerne, strategierne og adfærden – (se når en tegnefilm er den bedste illustrator)
 • Konstruktiv Feedback og ros ud fra et to etagers hus
 • De gode spørgsmål – når et spørgsmål ikke bare er et spørgsmål
 • Betydning af vores “tilstand” – Hvad har Kassekreditten der aldrig går i overtræk, Radiserne, Tigerdyret og Æslet til fælles?
 • Model af verden – hvordan ser sådan een ud!
 • Kongen, Krigeren, Troldmanden og Den Omsorgsfulde – hvordan kan de blive vores hjælpere

Skab en attraktiv arbejdsplads, hvor man ikke siger "Åh nej, en ny arbejdsdag" men "Yes, en ny arbejdsdag".

Hvad enten det er en personale dag, et forløb, foredrag eller coaching, som kan hjælpe på vej, så kontakt mig til en snak om, hvad vi kan skabe sammen. 

Kontakt NytPerspektiv

Vil du gerne høre stemmen bag eller har du et spørgsmål?

Du er altid velkommen til at:

 • ringe på telefon 2323 0490 og tale med mig (Mari-Ann)
 • sende en email på mari-ann@nytperspektiv.dk
 • udfylde kontakt formularen
Her kan du sende en besked til mig. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt.
NytPerspektiv kontakt
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
>