Fordi andres trivsel afhænger af din!

Andres trivsel afhænger af din

OM NytPerspektiv

Vejen til mere trivsel og glæde

Jeg lægger kortene på bordet.

Alle eksperter i markedsføring siger, at man ikke kan henvende sig til både dig personligt og din arbejdsplads på samme hjemmeside. 

Nu er jeg ikke ekspert i markedsføring, men i at skabe trivsel - så NytPerspektiv henvender sig både til:

hvorfor lige jer? - Det kommer jeg tilbage til,

MEN FØRST LIDT OM HVEM DET ER SOM STÅR BAG NYTPERSPEKTIV?

Min navn er Mari-Ann Stavnshøj.
Min far så stavningen af mit navn på et skib, så det er lidt usædvanligt stavet. For mange er det svært at sige, og selv sige jeg ofte Mar-Jan. Som regel sker der det, at i starten kommer folk til at sige Ann-Mari, men det reagere jeg også på. 

Der var een som skrev om mig:
"Din stil er "kærlig og med kant". Jeg ser en masse indsigt og empati, og jeg ser også, at du ikke er bange for at prikke til det, der er svært. Det autentiske kommer med dine henvisninger til din egen historie."

Det summer det egentligt meget godt op.

Kærlig med kant:
Jeg holder af mennesker, og jeg holder af hverdagen. Jeg ved, at vi i virkeligheden ikke ønsker at skade andre eller os selv, og jeg ved at vi kommer til det. Nogen gange gør vi det endda bevidst, fordi vi fejltænker eller er såret. Så er det kanten kommer frem, at jeg siger det, jeg ser, høre og mærke - og får os til at kigge på det - der direkte i øjnene og om bagved. For først der sker forandringen. 

Indsigt og empati:
Jeg har taget rigtig mange kurser og uddannelser med forskellige indfaldsvinkler til det at være menneske og at trives. Det har givet rigtig mange aha oplevelser og forståelse for hvad der egentlig er på spil, når vi reagere, som vi gør. Det er kombineret med, hvordan vi kan skabe forandring. Da listen over uddannelser og træninger er lang, har jeg lagt den tilsidst.

Jeg er selv gået fra at føle mig fastlåst i livet til at blive fri. Det kan tage tid og være svært, når ens ego forsøger at fastholde status quo. Det har givet mig en forståelse for, at det som syntes nemt kan være svært. Det kan være, som at skulle til Rom til fods, men det kan lade sige gøre ved at blive ved med at sætte den ene fod foran den anden, også selvom vi en gang i mellem kommer til at tage nogle skridt baglæns. 

Og så skal vi huske at ego'et vil hellere have ret end at have det godt. 

Autentisk:
Det er nemlig sådan, at alt som kommer ud af min mund har været en tur inde og vende i mit system. Jeg har prøvet og afprøvet, mærket og reflekteret over det. 

Alt har været en del af min rejse fra dengang, da jeg havde nul selvtillid og ingen selvværd. En tid hvor jeg så gerne ville give, men mest af alt havde brug for selv at blive fyldt op. 
Det blev en rejse, hvor livet for alvor prøvede mig af. Jeg fik mulighed for at finde ud af, om det virkelig var muligt at give og skabe trivsel selv under svære omstændigheder.

Jeg lærte at forstå, at det krævede at jeg i stedet for at komme fra et usikkert sted i mig selv, hvor jeg var bange for at være for meget og for lidt, for klog og for dum, for eftergivende og for dominerende - så skulle jeg komme fra et sted i mig selv, hvor jeg havde en indre styrke, ro, glæde og ydmyghed.

Det blev skiftet fra at ønske at skabe trivsel på min arbejdsplads og hos mine nære, til at kunne skabe trivsel. Som en medarbejder sagde, efter jeg var kommet tilbage til samme arbejdsplads efter flere år "Undskyld jeg siger det, men du er blevet en meget bedre chef". Eller som jeg oplever det i min familie, at jeg er blevet den man går til når det er svært.
Og det krævede at jeg accepterede, at jo mere jeg trivedes, jo mere trivsel kunne jeg skabe - det var slut med offerrollen.  

Du kan læse noget af min historie her

Og om mine uddannelser her


HVORFOR DIG PERSONLIGT?

Du vil gerne trives i dit liv, have mere glæde og se lysere på det hele. Og du fortjener det, for ingen er født til ikke at fortjene det. Når du trives, spreder du glæde og trivsel - forstil dig hvordan vores omgivelser og arbejdspladser vil være, når vi alle trives. Jeg bliver så glad, når jeg ser hvordan du blomstre op og opdager, at du er gået fra at føle dig fastlåst til at se muligheder. Og der behøves blot en hjælpende hånd - Derfor Dig personligt.

Da jeg første gang henvendte mig til Mari-Ann for at høre, om hun kunne hjælpe mig med coaching, havde jeg det så dårligt, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle komme videre. Tankerne kørte på højtryk døgnet rundt, min krop var meget stresset og jeg var fuldstændig handlingslammet. Heldigvis sagde Mari-Ann ja, og det blev mit livs vendepunkt.
Susanne


HVORFOR OMRÅDECENTRE OG DAGINSTITUTIONER?

Mit hjerte banker for de svage og dem, der ikke selv kan sige fra. Dem, der er afhængige af andres omsorg for at kunne trives. Og det banker for jer, som påtager jer opgaven at yde omsorg og skabe trivsel, så pårørende og forældre kan have en god fornemmelse i maven. 


HVORFOR OMRÅDECENTRE?

Min mor blev senil som 60-årig og måtte flytte ind på et områdecenter. Selv stod jeg med to små børn fortvivlet over, at min mor ikke kunne være mor eller mormor, men at jeg blev hendes mor. En aften skulle min mor skiftes, og jeg kunne ikke overskue det. En ting er bleer i størrelse 1/2 år og 2 1/2 år, noget andet størrelse 42. Aftenvagten sagde "Nu skal jeg, jeg kan godt forstå det må være svært for dig" - selv i dag mange år efter bliver jeg dybt rørt over omsorgen. 

Min mors trivsel var fuldstændig afhængig af medarbejderne på områdecenteret. Hendes nye rammer – hendes nye hjem – var ikke bare værelset med den gode udsigt – det var personalets trivsel og omsorg, som hun var dybt afhængig af. Så jeg ved, hvor meget det betyder for både den enkelte borger og for de pårørende, at personalet trives og har overskud til at være nærværende og omsorgsfulde i hverdagen. Min mor var heldig, at personalet på hendes områdecenter havde et godt samarbejde. Så heldige er alle ikke, og det er derfor, jeg brænder for at bringe arbejdsglæden tilbage på områdecentrene.

Da min mor ikke kunne være mor eller mormor - NytPerspektiv Blog post

Mine piger, mig og så min mor, som desværre blev senil allerede som blot 61 årig. 

Dejligt med mange historier fra hverdagen.

Du var super til at undervise og det var ikke tørt.

Det har været et godt kursus med mange gode værktøjer, som er anvendelige i dette fag. 

Synes du har været rigtig god, nede på  jorden og talt så alle kunne forstå, hvad du mente.

 Fra et Områdecenter

Du kan du læse mere under Områdecentre


​HVORFOR DAGINSTITUTIONER?

De kære små's trivsel er i mange timer om dagen afhængig af jer. Nok ikke nogen nyhed, men har I fokus jeres trivsel som personale eller drukner det i travlhed og forsøg på at nå det hele. Er luften nogen gang tyk af frustrationer over sygemeldinger, forældres krav og manglende evne til at sige farvel til deres poder - for ikke at nævne nye krav fra kommunen? 

I var et fast holdepunkt dengang, at jeg var fortvivlet over min mors alt for tidlige senilitet som 61 årig, havde et stort arbejdspres og to små piger.

I var der, da jeg skulle holde et af pigernes fødselsdag for børnehaven. Jeg havde lige havde fået flyttet kæben, der var komplikationer og jeg havde svært ved at tænke to sammenhængende tanker, kunne fysisk ikke smile, endsige overskue at få hele børnegruppen hjem til fødselsdag, som det var kotume. Og redningen blev pædagogen, som godt kunne se, at det magtede jeg vist ikke og blot sagde "Skal vi ikke holde fødselsdagen her i børnehaven". 

I er på og så mange er afhængige af at I trives, børn, forældre og kollegaer. NytPerspektiv ønsker at hjælpe jer med at bringe arbejdsglæde og stoltheden tilbage på stuerne, ude på legepladsen.

Når man ikke kan tænke eller smile efter flytning af kæben - NytPerspektiv

Når man ikke kan tænke eller smile efter flytning af kæben.

Når børnehavens personale redder ens barns børnefødselsdag - NytPerspektiv

Og børnehaven redder fødselsdagen for børnehavebørnene.

Vi synes det var relevant, tankevækkende, sjovt og inspirerende - der var kul på, og du fik skabt rammerne for et meget trygt arbejdsmiljø til den følgende dag, hvor vi skulle arbejde koncentreret med de pædagogiske læreplaner. Kort sagt: Vi opnåede sammen med dig, positiv indstilling, arbejdsglæde og et smil på læben hos alle. Anne Uhre

Du kan læse mere under Daginstitutioner


HVORFOR BRUGE NYTPERSPEKTIV?  

Hvad nu hvis - bare som tanke eksperiment - at der kunne skabes "luft" i hverdagen. Hvad nu hvis, der ved at få et nyt perspektiv på tanker og reaktionsmønstre, kan findes steder, hvor den følelsesmæssige energi bare fosser ud og skaber træthed og dette kan ændres. Hvad nu hvis der med de ressources som er til stede kan skabes mere trivsel.

NytPerspektiv handler om at finde vejen til at skabe mere trivsel: 

  • hos dig personligt ved at øge dit selvværd, din selvtillid og din indre ro, så du kan stå stærkt i dig selv 
  • på arbejdspladsen og hos dem I har omsorg for - hvordan er den kultur som I tilsammen skaber, hvad accepterer I som værende realiteter, men som ikke støtter jeres trivsel og hvordan kan hver enkelt i stedet bidrag til arbejdsglæden

NytPerspektiv vender tingene på hovedet, så der kan skabes nye perspektiver, der giver mulighed for nye forståelser og indsigter. Og værktøjskassen bliver selvfølgelig fyldt med enkle og effektive værktøjer klar til brug. 

Sæt højere standarder for hvad du og I vil være medskaber af. Det gælder personligt, på arbejdspladsen og i omgivelserne. Det starter med det enkelte menneske.


Kontakt formular

Ring og hør hvordan 
jeg (Mari-Ann Stavnshøj) kan hjælpe dig 
eller din arbejdsplads på 

Tlf. 2323 0490
eller benyt kontakt formularen på dette link

Du kan også få mails med
"5 nye og enkle perspektiver, til at skabe øget trivsel og få mere overskud"
samt nyhedsbreve

Kontakt
Telefon: 2323 0490

Mari-Ann@nytperspektiv.dk


Cvr.: 25159721


Coaching og 
undervisningslokale:
Ll. Strandstræde 10
1254 København K

Coaching og Administration:
Ulrikkenborg Alle 47
2800  Kgs. Lyngby


Gratis:

Må jeg sende dig 5 tips  som kan hjælpe dig med, at takle "negative" hverdags situationer på en måde, som giver dig overskud og hjælper dig med at skabe en positiv stemning i stedet for at dræne dig?
Klik her for at læse mere